Perry Boersbroek – Warnsveld

9

Waarom de gemeente Zutphen?

De geschiedenis van Zutphen gecombineerd met het mooie groen van Warnsveld. Ik ervaar onze gemeente als een veilige en toegankelijke leefomgeving. Onze inwoners zijn een mengelmoes van allerlei levensbeschouwingen en meningen. Dat maakt onze gemeente krachtig!

9

Waarom kies jij Burgerbelang?

Ik ervaar nauwelijks verwantschap meer met welke landelijke politieke partij dan ook. Bij een ‘lokale partij’ zoals Burgerbelang vind je echte realisten die met grote betrokkenheid voor hun gemeente en met een luisterend oor aan de slag gaan.

De meeste punten op de raadsagenda hebben niets te maken met ideologie, levensbeschouwing of religie zoals bij landelijke partijen. Een realistisch en praktisch programma in het belang voor onze eigen gemeente, zoals die beschreven staat in het partijprogramma van Burgerbelang, werkt dan beter. Onderzoek heeft uitgewezen dat naarmate lokale partijen zoals Burgerbelang sterker vertegenwoordigd zijn in een gemeenteraad, de afstand tussen de burgers en de overheid kleiner is. Burgers willen zelf meedenken en meebeslissen over zaken die hen direct raken! Burgerbelang is ontstaan als burgerinitiatief en past in mijn denkpatroon.

9

Waarom stem jij Burgerbelang?

Kijk naar het doel of de doelstelling van de diverse politieke partijen. Belangrijkste doelstelling van een landelijke politieke partij is: het verkrijgen of vergroten van de macht in politiek Den Haag. Dus op het Binnenhof. Doelstelling van elke plaatselijke lokale politieke groepering zoals Burgerbelang is: de belangen van de gemeente en haar inwoners te behartigen door op politiek onafhankelijke basis vertegenwoordigd te zijn in de gemeenteraad. De raadsleden van een lokale partij moeten hun zetelwinst zelf verdienen door eigen inzet en niet door een bezoekje van Haagse kopstukken in campagnetijd.

Vragen voor Perry?

Wil je meer weten over Burgerbelang of kunnen wij jou ergens bij helpen?