DE HOVEN

Aan de andere kant van de IJssel leeft een bijzonder volkje. Eigenzinnig en een beetje eigenwijs kijken ze van een afstandje naar de stad. Martijn Siemes van Burgerbelang is er een van.

Burgerbelang zet zich in voor het behoud van het eigen karakter van de Hoven en wil de inwoners meer inspraak geven over wat er in hun wijk gebeurd. Daarom stimuleren wij initiatieven die de Hovenaren zelf ontplooien, zijn we voor een wijkcentrum en pleiten we voor meer zelfbeschikking. De Hoven heeft een eigen wijkraad en die moet meer en beter betrokken worden bij de besluitvorming over de wijk. In het verleden heeft Burgerbelang zich altijd hard gemaakt voor de rechten van de wijkbewoners en willen wij voorkomen dat gemeente en Hovenaren voor de rechter hun conflicten uit moeten vechten. Behoud en uitbreiding van voorzieningen. Het is altijd spannend of de kleine supermarkt in de Hoven zal blijven, terwijl de inwoners juist behoefte hebben aan een grotere supermarkt of meer winkels. Maar ook de apotheek, de huisartsenpost en de school zijn essentieel en moeten behouden blijven.

Speerpunten

9

Behoud en uitbreiding van basisvoorzieningen. Het is altijd spannend of de kleine supermarkt in de Hoven zal blijven, terwijl de inwoners juist behoefte hebben aan een grotere supermarkt of meer winkels. Maar ook de apotheek, de huisartsenpost en de school zijn essentieel en moeten behouden blijven.

9

De Hoven mag groeien en woningen voor gezinnen zijn van harte welkom. Meer inwoners zal ook meer voorzieningen betekenen.

9

De rondweg om de Hoven is een goede ontwikkeling en ontlast de Weg naar Voorst, maar toch moeten we er voor waken dat andere delen van de Hoven er zo min mogelijk last van hebben.