NOORDVEEN

Noordveen staat ook wel bekend als het Deventerwegkwartier. De mix van koop- en huurwoningen in dezelfde straten maakt dat er een diversiteit in de wijk ontstaan is van alle klassen. De meeste mensen die er wonen blijven er voor langere tijd wonen. Hierdoor is er ook weinig doorstroom. In Noordveen vind je een breed aanbod van verenigingen en activiteiten. Veel buurtbewoners zijn actief betrokken bij de wijk, iets wat Burgerbelang altijd zal blijven steunen.

De Week van de Wijk is een jaarlijks terugkerend evenement waar bijna alle buurtbewoners aan deelnemen. Dat zelfs sommige oud-bewoners terugkeren om dit mee te maken, zegt genoeg over de gezelligheid in deze wijk. Iedereen kijkt er naar uit om weer bij te kunnen kletsen met de bewoners. Burgerbelang vindt het belangrijk dat zulke activiteiten in stand gehouden kunnen worden.

Diverse ondernemers zijn gevestigd in de wijk, zoals de supermarkt en slager. Burgerbelang zet zich in om de lokale ondernemers daar te behouden.

Speerpunten

9

Zorgen dat de eigen identiteit van de wijk gewaarborgd blijft.

9

Behoud van ondernemers in de wijk.

9

Verkeersveiligheid, met speciale aandacht voor de situatie bij de scholen en diverse verenigingen die in Noordveen gevestigd zijn.

9

Burgerinitiatieven mogelijk maken en blijven ondersteunen.