LEESTEN

Leesten, de jongste wijk van Zutphen met kleinschalige wijkjes met ieder zijn eigen identiteit. De wijk kenmerkt zich door het vele groen en water, het is een wijk waar het voor eenieder prettig vertoeven is. In het centrale gedeelte van de wijk is een winkelcentrum gevestigd. Het winkelcentrum is makkelijk bereikbaar met de fiets en met de auto en een voorzien van voldoende parkeergelegenheid. Het winkelcentrum heeft de beschikking over een supermarkt, drogisterij, bloemisterij, eetgelegenheid, fitness, dierenartspraktijk en tandartsenpraktijk. Het is genieten in Leesten van het vele groen en water en de vele hofjes die verweven zijn in de kleinschalige wijkjes. De wijk heeft twee scholen en een multifunctioneel centrum ”De Mene” waar met regelmaat activiteiten worden georganiseerd.

Verder kenmerkt zich de wijk als kindvriendelijk met de vele kinderspeelplaatsen en trapveldjes zoals het park Overkamp. De bekende skatebaan ‘Grand Canyon’ is een veel bezochte plek door de jeugd van Zutphen en daarbuiten. Op steenworp afstand van het winkelcentrum ligt het sportpark ‘t Meijerink. Vanuit het sportpark maar ook vanuit de wijk zijn er mogelijkheden om heerlijke wandelingen te maken.

Rick Verschure en Addy Garritsen van Burgerbelang zijn woonachtig in het mooie Leesten. Wij zeggen niet voor niets ”Leesten is top!” Burgerbelang zet zich in om Leesten top te houden.

Speerpunten

9

Leegstand in het winkelcentrum tegengaan, voor ondernemers moet het aantrekkelijk zijn om zich hier te vestigen.

9

Burgerbelang zet zich in voor een verkeersveilige wijk.

9

Parkeerproblematiek in de Ooyerhoek en De Enk moet worden aangepakt.

9

Geen windmolens in Leestense Broek.