Met gepaste trots kan Burgerbelang aankondigen dat de Avondvierdaagse, het wandelevenement dat in het hart van vele Zutphenaren en Warnsvelders ligt, na vijf jaar afwezigheid weer plaats zal vinden. De gemeenteraad van Zutphen ging tijdens de raadsvergadering van 26 februari unaniem akkoord met het voorstel van Burgerbelang om de herstart financieel te ondersteunen.

In de afgelopen jaren is er achter de schermen hard gewerkt om de Avondvierdaagse weer mogelijk te maken. Maatschappelijke organisaties zoals Actief Zutphen, Perspectief, GGNET, Vitaal Hanzepark, en de scouting hebben hun krachten gebundeld. Samen met de inzet van Stichting A4D, die een gedetailleerde begroting van €9.287,23 voor de opstartkosten heeft opgesteld, staat niets de terugkeer van dit evenement nog in de weg.

Wethouder Rick Verschure had recentelijk de verwachting uitgesproken dat het voor 80% zeker was dat de Avondvierdaagse dit jaar zal doorgaan. Dit nieuws werd met open armen ontvangen, aangezien sport en beweging topprioriteiten zijn voor de gemeente Zutphen. Het evenement, waar in het verleden alle basisscholen van Zutphen en Warnsveld aan deelnamen, staat symbool voor gemeenschapszin en het plezier van samen sporten en bewegen.

Om de terugkeer van de Avondvierdaagse het laatste duwtje te geven, heeft Burgerbelang het college opgeroepen om eenmalig de opstartkosten te dekken. Daarnaast wordt voorgesteld om in gesprek te gaan met Stichting A4D om te zorgen dat de Avondvierdaagse vanaf 2025 een jaarlijks terugkerend succes wordt.

Burgerbelang kijkt uit naar de hernieuwde samenwerking tussen de gemeente, maatschappelijke organisaties, scholen, en alle inwoners van Zutphen en Warnsveld om van de Avondvierdaagse 2024 een onvergetelijk evenement te maken. Samen zetten we gemeente Zutphen in beweging!