Burgerbelang is ontzettend blij met de zorgvuldigheid van het Centraal Stembureau van de gemeente Zutphen omtrent de stemmentelling van de afgelopen gemeenteraadverkiezingen. Een hertelling is natuurlijk niet iets waar de burger op zit te wachten, maar in dit geval laat het zien dat de democratie stevig wordt beschermd. Door de minieme verschillen in het aantal stemmen voor rest- en voorkeurszetels, was een hertelling op zijn plaats en de burgemeester heeft als voorzitter van het Centraal Stembureau hier ook haar verantwoordelijkheid in genomen.

De hertelling leverde geen verschuivingen op in de zetelverdeling, maar heeft de definitieve uitslag onderstreept. Als Burgerbelang zijn wij natuurlijk erg blij met het vertrouwen dat wij hebben gekregen van de 3108 burgers die op ons hebben gestemd. Het betekent voor onze partij een flinke groei en we gaan dan ook met een grote achterban onze vier zetels optimaal inzetten in de gemeenteraad voor de komende vier jaar.

Burgerbelang bedankt alle stembureauleden en hertellende ambtenaren voor hun inzet. Zoals eerder aangegeven hebben wij geen enkele twijfel over hun enthousiasme en kunde, het kleine verschil dwong ons echter om nog een keer met de stofkam door de uitslag te gaan. De democratie vraagt om zorgvuldigheid en gemeente Zutphen heeft haar plicht hierbij goed opgepakt. Wij feliciteren nu alle gekozen raadsleden met hun welverdiende zetels.