Burgerbelang heeft haar volledige kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14-15-16 maart gepresenteerd. De eerste zeven namen waren in december al bekendgemaakt. Met de resterende acht is de lijst nu compleet.

Burgerbelang is bijzonder trots met de kandidaten die zich hebben verbonden aan dé lokale partij van Zutphen, Warnsveld en De Hoven. De kandidaten zijn stuk voor stuk betrokken bij de gemeente. Allen zijn actief op verschillende manieren binnen onze gemeente, zowel bij de (sport)verenigingen, de wijken en het bedrijfsleven. Van jong en ambitieus tot ervaren oudgedienden. De lijst is divers en geeft daardoor een goede afspiegeling van onze gemeente.

Na lijsttrekker Rick Verschure is de lijst als volgt:
2. Marloes Roerdink
3. Perry Boersbroek
4. Addy Garritsen
5. Emrah Yildirim
6. Alice Bennink
7. Martijn Siemes
8. René Sueters
9. Karin van der Velde
10. Kamiel van Wijk
11. Hans Oosterveld
12. Wim Imhoff
13. Friso Verhoeve
14. Emma Poort
15. Marieke Schriks

Veel kansen
Lijsttrekker Rick Verschure ziet veel kansen voor de gemeente met deze stabiele lijst: “Ook de nummers 8 tot en met 15 zijn zeer betrokken inwoners en ondernemers van de gemeente, die ons bovendien goed kunnen adviseren over duurzaamheid, economie, veiligheid, welzijn, cultuur en het sociaal domein. Het zijn realisten met goed werkende voelsprieten die weten wat er allemaal speelt binnen onze mooie gemeente.”

Opmerkelijk aan de volledige lijst is dat Burgerbelang kan putten uit de kennis en ervaring van twee oud-wethouders, Marieke Schriks en René Sueters. Bijkomend voordeel is dat Marieke Schriks als voormalig statenlid van Gelderland de provincie door en door kent en weet hoe de hazen lopen. De gemeente kan het niet alleen en heeft buurgemeenten en provincie nodig om zich door te ontwikkelen.

Diverse lijst
Daarnaast heeft de lijst een sterke Warnsveldse delegatie met Karin van der Velde en Wim Imhoff. Laatstgenoemde is tevens VN- ambassadeur toegankelijkheid die zich voornamelijk inzet voor een gastvrije inclusieve gemeente. Hans Oosterveld adviseert als doorgewinterd expert op het gebied van het sociaal domein. Friso Verhoeve (ondernemer) en Kamiel van Wijk (bedrijfskundige) kijken kritisch naar economische kansen voor de gemeente. Emma Poort is de jongste kandidaat en komt op voor wijk De Hoven.

Burgerbelang ziet zichzelf als dé lokale partij die zich vanuit het perspectief van de inwoners en ondernemers bezighoudt met wat het beste is voor de gemeente. De partij is onafhankelijk en de kandidaten staan voor iedereen klaar. Speerpunten en het verkiezingsprogramma zijn tot in de detail beschreven op de website.