Burgerbelang presenteert eerste zeven namen kandidatenlijst

Burgerbelang heeft vandaag de eerste zeven namen bekend gemaakt van haar kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022.

  1. Rick Verschure
  2. Marloes Roerdink
  3. Perry Boersbroek
  4. Addy Garritsen
  5. Emrah Yildirim
  6. Alice Bennink
  7. Martijn Siemes

Met de eerste zeven namen van de lijst heeft de partij een mooie mix van nieuw en ervaren, jong en niet zo jong. Bovendien zijn de kandidaten actief in verschillende sectoren, van commercie tot zorg en van techniek tot communicatie. Daarnaast zijn ze betrokken bij het rijke verenigingsleven en daardoor goed op de hoogte van wat er in Zutphen, Warnsveld en De Hoven speelt.

“De komende raadsperiode zal niet makkelijk worden,” zegt Kamiel van Wijk, voorzitter van Burgerbelang: “De gemeente heeft te maken met zware taken en weinig middelen. Er zullen keuzes gemaakt moeten worden. Daarom hebben wij gezocht naar mensen die niet alleen actief en enthousiast zijn, maar ook stevig in de schoenen staan en doelgericht willen (samen)werken aan een betere toekomst voor de gemeente Zutphen.”.

Lijsttrekker Rick Verschure sluit zich daarbij aan: “Ik ben nu al bijzonder trots op onze kandidaten, ze zetten zich volledig in en willen samen ook echt iets neerzetten in de gemeente. Ik heb er alle vertrouwen in en ik ben blij met hun vertrouwen in mij.”

Rick Verschure, Emrah Yildirim en Martijn Siemes zitten op dit moment namens de fractie van Burgerbelang in de gemeenteraad. Addy Garritsen en Marloes Roerdink zijn dit jaar forumlid geworden namens de partij. Nieuwkomers Alice Bennink en Perry Boersbroek zijn op de achtergrond betrokken bij de fractie en het bestuur van Burgerbelang.

Media januari zal Burgerbelang de volledige lijst bekend maken.